Maatvoering en onderhoud

Maatvoering en Pasvorm

Zoals elk paar Tjoelup klompen uniek zijn geldt dat ook voor jouw voeten. De meeste Tjoelup klompen vallen normaal uit. D.w.z. bij een normale voet. In het geval je een brede voet of een ietwat hogere wreef hebt adviseren wij sowieso een maatje groter te bestellen. Dit geldt ook voor alle First-Aid -uitvoeringen. Vanwege het verdikte polster op de wreef vallen de First-Aid's een maatje kleiner uit en adviseren we deze dus een maat groter te bestellen.

Onderstaande afbeeldingen helpen je een beetje op weg om de juiste schoenmaat te bepalen. Meet je voet zoals op afbeelding 1 te zien is. Daarna vergelijk je het aantal centimeters met de europese maat in de tabel, afbeelding 2. Wanneer je op een halve maat uitkomt kies je voor de eerstvolgende maat (maatje groter). Houd hierbij rekening met het bovenstaand advies (eerste alinea).

voet opmeten tjoelup
Afbeelding 1.

 maattabel Tjoelup

Afbeelding 2.

Mocht je toch nog twijfelen adviseren we je even telefonisch contact op te nemen met onze Customer Services. Op deze manier bieden we je graag een hoogstpersoonlijk en goed advies.


Onderhoud & Hygiëne

Al onze klompen zijn voorzien van degelijke leersoorten en duurzame en solide (houten) zolen. Om je klompen als nieuw te houden adviseren we je om de bovenkant/upper en de zolen minimaal 1 keer per week met een doekje met daarin wat water en zeep te reinigen. Vanzelfsprekend kun je ook een desinfectiemiddel gebruiken zoals bijvoorbeeld Dettol. Dit kan natuurlijk ook met een beetje alcohol. De leersoorten zijn positief getest op gebruik van (hand)-alcohol voor het normaal reinigen van de klompen. Let wel! Druppels alcohol zonder af te vegen kunnen doffe vlekjes veroorzaken op met name de lakleder-varianten. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het leer. Wanneer je dit wilt voorkomen adviseren we je om de druppels meteen daarna af te drogen met een doekje. Wanneer de klompen door je werkzaamheden erg nat zijn geworden is dat ook geen probleem. Laat de klompen bij een normale kamertemperatuur drogen. Dus niet bij een CV of andere warmtebron. De Click-On -uitvoeringen zijn voorzien van verwisselbare en wasbare bandjes. De bandjes zijn gemakkelijk in een waszakje in de wasmachine op niet al te hoge temperatuur te reinigen. De labels in de klompen worden met een speciale sterke lijm in de klompen gelijmd. Een enkele keer wil een klant deze labels zelf uit de klompen verwijderen. Wij raden u aan dit niet te doen aangezien de supersterke lijm de houtstructuur kan beschadigen. Mocht je hier alsnog een vraag over hebben kun je altijd contact opnemen met ons.

Certificering

Al onze klompen/clogs zijn NEN-EN347-1 / EN354 en daarom CE-gecertificeerd. Getest op slip -en slijtweerstand, buigbestendigheid, zool verbinding en tevens olie bestendigheid.